29 november 2021

Muziekinstrumenten bespelen zonder burenruzie te krijgen

2 min read
drumstel muziek maken

Maak jij graag zelf muziek of ben je van plan dit te gaan doen? Voordat je een instrument aanschaft, is het belangrijk om erover na te denken of het desbetreffende muziekinstrument veel geluid maakt. Het kan namelijk gebeuren dat je buren niet zo enthousiast zijn over je nieuwe aanwinst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een drumstel of een piano. In deze blog gaan we in op instrumenten die je (middels moderne techniek) prima kunt aanschaffen.

De piano
Veel mensen willen piano leren spelen. De piano is een ongekend populair instrument. Maar we weten ook dat een piano heel wat geluid produceert. Piano’s in woningen worden daarnaast vaak tegen de muur geplaatst. Laat dat nou net de muur zijn die jouw woning verbindt aan de woning van je buren.

Een klassieke piano is daarom niet zo geschikt als je in een rijtjeswoning of twee-onder 1 kapper woont. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook silent piano’s op de markt. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt een ‘silent’ piano geen geluid. Althans, het instrument maakt wel geluid, maar het is mogelijk om een koptelefoon op de silent piano aan te sluiten. Bij het bespelen van de piano hoeven je buren dus niet per se mee te genieten. Bijpassende pianobank kopen?

Elektronisch drumstel
Droom je er altijd al van om een geweldige drummer te worden? Met een ‘klassiek’ drumstel zul je echter snel op weerstand stuiten. Zeker als beginnend drummer zit je omgeving er niet op te wachten om je continu te horen oefenen. Gelukkig zijn er ook elektronische drumstellen te koop. Het elektronische drumstel sluit je eenvoudig aan op je koptelefoon. Zo kun jij de sterren van de hemel spelen, zonder je buren tot last te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *