29 november 2021

5 hobby’s om op te pakken tijdens de corona crisis

2 min read
hobby

Het is een lastige tijd, maar er komt wel meer tijd vrij voor hobby’s. Wat zou je kunnen doen in deze tijd?

  1. Klussen aan het huis

Klussen is leuk om te doen en het is zinvol. Denk aan bijvoorbeeld het verven van de kamers binnen of buiten het huis. Of begin met het repareren van iets dat lang kapot was? Bij mij thuis was er een douche kraan die heel snel van koud naar heel heet ging, en er zat niet echt een tussenfase bij. Nu had ik eindelijk de tijd om hem te maken en achteraf is dat toch wel heel fijn. Verder zou je kleine dingen kunnen veranderen zoals de opstelling van de meubels in je huiskamer.

  1. Online concert

Evenementen zijn natuurlijk afgelast, maar online concert kan wel erg leuk zijn om te volgen als je er echt voor zou gaan zitten. Dit kan via Youtube of via instagram. Bekende via pianisten kondigen het ook wel aan op ticket sites zoals brownpapertickets.

  1. Schilderen of tekenen

Het is ook leuk om te leren schilderen of tekenen. Er zijn veel tutorials online die tips geven en stappen die je kunt volgen. Vaak denken mensen dat heel veel talent nodig is om dit goed te leren maar oefenen is net zo belangrijk als niet belangrijker. Als je snel vooruit gaat wordt het ook steeds leuker. Snelle vooruitgang en ergens goed in zijn maken iets snel leuk.

  1. Ga piano spelen

Piano spelen wordt op dezelfde manier leuk als bij schilderen of tekenen. Snelle voorruit gang en er goed in worden. Daarnaast wordt het erg leuk om iets moois te kunnen. Lessen kunnen online, er zijn verschillende les programma’s die dat mogelijk maken. Een digitale piano of keyboard is meestal het goedkoopst om mee te beginnen, maar er zijn ook veel goedkope akoestische piano’s. Deze vindt u hier.